Geen BKR toetsing nodig bij het lenen van een klein bedrag

Wanneer je enkel een klein bedrag wilt lenen is een BKR toetsing onnodig. Meer over geen BKR toetsing nodig bij het lenen van een klein bedrag lees je hier!

Geen BKR toetsing nodig bij het lenen van een klein bedrag

Veel mensen zijn niet op de hoogte van het feit dat een BKR toetsing bij leningen van kleine bedragen niet nodig zijn. Een lening aanbieders is hiertoe dan ook niet verplicht, maar kan hier zelf voor kiezen. Lening aanbieders die grote bedragen verstrekken willen vaak graag zekerheid en voeren daartoe een BKR toetsing uit. Deze toetsingen zijn echter wel tijdrovend en kosten veel moeite, waardoor het niet aantrekkelijk is voor een aanbieder om dit te doen. Vandaar dat er ook veel lening aanbieders op de markt zijn die geen BKR toetsing uitvoeren bij leningen van kleine bedragen, wanneer dit niet noodzakelijk is.

Bij welke aanbieders geen BKR toetsing nodig bij het lenen van een klein bedrag?

De aanbieders die geen BKR toetsing uitvoeren zijn meestal de aanbieders die alleen leningen van kleine bedragen verstrekken. Banken, die naast kleine lenigen ook hypotheken en andere grote leningen verstrekken, voeren meestal wel een BKR toetsing uit. Zo kom je dus al snel terecht bij particuliere kredietverstrekkers wanneer jij zonder BKR toetsing wilt lenen. Lening aanbieders op internet zijn dus interessant wanneer jij last hebt van een BKR registratie, maar ook op andere vlakken zijn deze aanbieders minder streng.

Voorwaarden naast geen BKR toetsing nodig bij het lenen van een klein bedrag bij online lening aanbieders

Natuurlijk zijn er wel voorwaarden waarmee jij rekening moet houden indien jij een lening wilt afsluiten. De lening aanbieders op internet hanteren echter veel minder voorwaarden dan de reguliere lening aanbieders. Zo is het vaak al mogelijk te lenen op internet mits jij ouder bent dan 21 jaar en beschikt over een vast maandelijks bedrag aan inkomsten, ongeacht waaruit deze is opgebouwd. Papieren, afspraken en BKR controles zijn daarbij dus niet noodzakelijk. Het doel hiervan is om lenen voor meer mensen toegankelijk te maken.

Hoeveel geld kun je lenen met geen BKR toetsing nodig bij het lenen van een klein bedrag bij online lening aanbieders?

Omdat de online lening aanbieders het lenen van kleine bedragen toegankelijker willen maken in situaties waarin dit nodig is, maar zelf niet teveel risico willen lopen, kun je enkel kleine bedragen lenen op deze manier. Met een kleine lening worden leningen tussen 50 en 1000 euro bedoeld, waarbij jij geheel zelf kunt bepalen hoeveel je leent en waaraan je het geld wilt besteden. Je hoeft de reden van lenen dan ook niet te delen met de lening aanbieder. Je kunt er zodoende voor kiezen om 150 euro te lenen voor een nieuwe outfit, 350 euro voor een weekend weg of 800 euro voor het betalen van vaste lasten of rekeningen. Zolang het bedrag maar onder de 1000 euro blijft.

Geen BKR toetsing nodig bij het lenen van een klein bedrag dus! Omdat deze toetsingen niet verplicht zijn is het mogelijk om te lenen bij aanbieders die deze toetsingen niet uitvoeren, tegen zeer gunstige voorwaarden. Op die manier is het ook voor jou denkbaar snel een klein bedrag te lenen wanneer het nodig is!